Piratenprisutdelning på Kivik

Måndag den 12 juli var det dags för den sedvanliga Piratenpris-utdelningen på Kivik. Som tidigare annonserats så är det Karin Brunk Holmqvist som är årets PiratenPristagare och den trettiotredje individen i raden som får motta priset sedan det instiftades. Hon sällar sig till namn som Jaques Werup, Gösta Ekman, Lars Åberg och Hans Alfredsson för att nämna några av alla dem som förärats priset och där den gemensamma nämnaren är att de på ett eller annat sätt verkar i Piratens anda. 

Även det här året kördes evenemanget i en lite mer modest skala med en inbjuden publik på Arboretet på Esperöd och publiken fick ta del av skojiga tal, högläsning och ”Jazz po skånska” som underhållning med Anna-Mia Barwe och Sven Bjerstedt.

Sparbanken Syd är med som huvudsponsor sedan urminnestider och Henrietta Hansson, vd på Sparbanken Syd höll ett litet tal och delade ut den stora gula presentchecken på 150 000 kr som är den nya prissumman sedan förra året. Höjdpunkten var självklart Karins tacktal som innehöll många mustiga skrönor om just de personer hon skriver om: ”Jag skriver om vanliga människor som kanske inte gör så stort väsen av sig, men som ändå utgör ryggraden i vårt samhälle.”

Karin har givit ut ett flertal romaner som sålts i 1,5 miljoner exemplar bara i Sverige och hon romandebuterade med Potensgivarna år 1997.