Öyvind Thomassen ny vd

Öyvind Thomassen har utsetts till ny vd för Sparbanken Syd. Öyvind har gedigen erfarenhet från finansbranschen och har haft vd roller i både BlueStep Bank och Skandiabanken, som han även lanserade i Norge samt ett antal olika roller inom Vesta Insurance Group.

Öyvind Thomassen ny vd för Sparbanken Syd

Öyvind Thomassen har utsetts till ny vd för Sparbanken Syd. Öyvind har gedigen erfarenhet från finansbranschen och har haft vd roller i både BlueStep Bank och Skandiabanken, som han även lanserade i Norge samt ett antal olika roller inom Vesta Insurance Group. Han kommer närmast från ett interimuppdrag som Finanskonsult. Öyvind är civilekonom, född i Norge och har varit verksam i svenskt näringsliv sedan 2010.

”Vi är oerhört glada över att Öyvind tackat ja till att bli bankens nya VD. Öyvinds ledarskap och kompetens kommer bidra till att banken kan fortsätta sin tillväxt och utveckling i enlighet med styrelsens ambitioner. Styrelsen är övertygad om att Öyvind är helt rätt person för att vidareutveckla det som avgående vd Susanne Kallur byggt upp under de senaste åren. Vi önskar Öyvind varmt välkommen till Sparbanken Syd och ser med stor optimism framåt!” säger Hans Boberg, Styrelseordförande Sparbanken Syd.

Närmast i fokus för den nya vd:n är att fortsatt säkerställa att hemtagningen av Sparbanken Syds bolån från SBAB sker under ordnade former.

”Sparbanken Syd har en unik position som helt självständig sparbank i Sverige och det finns goda tillväxtmöjligheter inom både det analoga och det digitala erbjudandet framöver. Jag ser mycket fram emot att vara en del av detta.” säger Öyvind Thomassen, tillträdande vd Sparbanken Syd.

Öyvind tillträder rollen som vd under september månad 2019.

Vid frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Hans Boberg, Styrelseordförande Tel: 070-992 77 12
Emma Lefdal, Kommunikationschef Tel: 0411-82 21 35, emma.lefdal@sparbankensyd.se