Barnens Dag på Tosselilla

Den 21-22:a augusti var det äntligen dags för ett efterlängtat Barnens Dag på Tosselilla som bjöd på ett härligt sommarväder båda dagarna. Vi hade ca 450 kunder som hade köpt rabatterade biljetter och vi hade även skänkt en del biljetter till Skånes Stadsmission, som hade hyrt in en buss för att ta 13 familjer med nästan 50 barn på ett besök på Tosselilla. Alla de pengar vi får in via vår egen biljettförsäljning går oavkortat till Skånes Stadsmission och i år inbringade det 66 150 kr.

Vi hade ett eget tält på plats där vår personal delade ut bl.a. frisbees och där man kunde sitta och pyssla och rita och hänga med vår samarbetspartner Funnys äventyr, som även hade ett uppträdande på den stora scenen. Tosselilla tog emot ca 6000 besökande under de här dagarna.

En grundtanke som genomsyrar vår verksamhet är att Sparbanken Syd ska skapa samhällsnytta och som framtidens sparbank har vi ett ansvar att engagera oss och bidra till en positiv samhällsutveckling för barn och ungdomar i hela Skåne. Och att då kunna ge barnfamiljer som lever i fattigdom och som saknar resurser att göra kostsamma utflykter och resor en möjlighet att få komma och leka och umgås på Tosselilla, känns väldigt bra i våra gula hjärtan.

Masoud Zaher, i barn- och ungdomsverksamheten på Skånes Stadsmission berättar vad några av barnen sa till honom och kollegorna på väg hem från Tosselilla:

- Både föräldrar och barn var så glada. De sa "Det var min bästa sommar", "Kan vi stanna några timmar till?", "När kommer vi hit igen?" och någon frågade till och med om vi kunde övernatta, och tälta där. Så roligt hade de haft, säger han.

Bättre feedback kan man ju inte få!

Skånes Stadsmissions artikel om dagen på Tosselilla.
https://www.skanestadsmission.se/harlig-dag-pa-tosselilla/