Imorgon, på FN-dagen är det dags för Backåkra Summit

På samma plats där FN:s säkerhetsråd träffades 2018, på Dag Hammarskjölds gård Backåkra, möts företagsledare inom näringslivets olika sektorer för att diskutera affärsmässig hållbar utveckling. Ett event som genomfördes första gången år 2021 och som vi kallar Backåkra Summit. Sparbanken Syd har varit med som möjliggörare sedan starten – och nu är det dags för tredje upplagan.

Frågeställningen som deltagarna kommer att arbeta med är hur de tillsammans kan identifiera områden för gemensamma affärsutmaningar, sett utifrån FN:s hållbarhetsmål. En av deltagarna är Sparbanken Syds VD Henrietta Hansson, och vi ser fram emot att höra hennes känsla från arbetet och eventuella projektidéer som framkommit under dagen. Media är varmt välkomna kl. 15.15 för att prata med deltagare om dagen och utfallet av den samma. 

Var: Dag Hammarskjölds Backåkra, Ystad kommun
När: FN-dagen, tisdagen den 24 oktober.
Hur: Samtalet utgår från Ystadmodellens fem steg* och leds av Bo Nilsson, grundare till A Sustainable Tomorrow och Anders Hansson, tidigare riksdagsledamot valkretsen södra Skåne. Arrangör: Ystads kommun med stöd av Sparbanken Syd
Pressinbjudan: www.backakrasummit.se/_files/ugd/6a80eb_009e7a56579040db9ca5a7bbb119647a.pdf

Anmälan till pressträffen mailas till lotte.nilsson@ystad.se

* Ystadmodellen är en konkret vägledning som ingår i konceptet.

Se vårt pressrum