Sparbanken Syds nytänkarpris gick till August No Stress Surf Café i Malmö

Igår kväll gick Sparbanken Syds Tillväxtdag av stapeln på Ystad Saltsjöbad. Tillväxtdagen som firar 15 års jubileum anordnas årligen av Sparbanken Syds Stiftelse, vars syfte är att möjliggöra satsningar som stimulerar samhällsengagemang samt skapar hållbar tillväxt och utveckling.

Under Tillväxtdagen deltog ca 150 företagare och entreprenörer för att prisa och hylla mottagarna av årets Tillväxtpriser. Priserna delades ut till näringslivsprojekt som präglas av nytänkande och lokal tillväxtpotential och bestod av Årets Nytänkare- samt Årets Tillväxtpris.

Sparbanken Syds Nytänkarpris gick i år till August No Stress Surf Café med motivering: ”Ibland passar en rund stav alldeles utmärkt i ett fyrkantigt hål. I ett hållbart och inkluderande samhälle tas alla resurser tillvara oavsett vilken form de är stöpta i. Hos årets vinnare av nytänkarpriset är Downs det nya Up.”

”Jag är oerhört stolt och rörd över att vi har fått det här priset. Jag är så glad över att jag vågade fullfölja idén och starta August No Stress Surf café, för jag känner att vi verkligen gör en skillnad i samhället”, sa Lars Nyström, grundare av August No Stress Surf Café.

Sparbanken Syds Tillväxtpris gick till Solelgrossisten Sverige AB med motivering: ”Årets vinnare har en strålande affärsidé. I en tid då människans klimatavtryck aldrig varit större levererar företaget hållbara lösningar med hjälp av en obegränsad energikälla, solen. ”

Vi önskar de båda vinnarna grattis och stort lycka till.

De deltagande gästerna fick även ta del av två seminarier med talarna: Frida Boisen, digital entreprenör och programledare i Lyxfällan och Trolljägarna, som talade om hur man gör digital succé samt Thomas Ek, som tillsammans med sin bror Peter grundade OBH Nordica, och berättade om den resan.

Vid frågor eller mer information, vänligen kontakta:
Emma Lefdal, Kommunikationschef
Tel: 0411-82 21 35, emma.lefdal@remove-this.sparbankensyd.remove-this.se

Se bilderna från kvällen här