Med anledning av Coronaviruset får vi många frågor just nu. Läs mer här.

Amorteringsbefrielse

Om du har bolån hos oss och drabbats av inkomstbortfall eller av annan anledning är i behov av att tillfälligt avstå din amortering kan vi hjälpa dig att avstå amortering på lån upp till 6 månader eller fram till och med 31 augusti 2021. Det innebär att du under den tiden enbart betalar räntekostnaderna på ditt bolån.

Frågor och svar

Har du, eller en medlåntagare, bolån hos oss kan du ansöka om amorteringsbefrielse. Det behöver bara göras en ansökan per hushåll. Om du har rörlig eller bunden ränta på dina bolån spelar ingen roll.

  • Amorteringsbefrielsen gäller för dina samtliga bolån.
  • De personer som står som låntagare för lånen behöver vara överens och införstådda med förändringen.
  • Meddela oss om du vill återuppta din amortering innan din amorteringsfria period är över.
  • När perioden av amorteringsbefrielse har passerat startar amorteringen automatiskt igen utan att du behöver höra av dig.

Fyll i formuläret i internetbanken som du hittar under Låna/Amorteringsbefrielse privatkund.

Vi gör den individuella bedömningen när vi har fått in din ansökan och sedan får du svar i din brevlåda i internetbanken inom 15 dagar.

Du som har bolån hos oss har möjlighet att ansöka om att avstå amorteringen på dina bolån i 6 månader eller fram till och med 31 augusti 2021. Under tiden betalar du endast räntekostnaderna på ditt bolån. När du ansöker i internetbanken kan du välja något av alternativen. Det är möjligt att ansöka om amorteringsbefrielse tom den 31 augusti 2021.

Om du har ansökt om amorteringsbefrielse för 6 månader finns det möjlighet att ansöka på nytt efter den perioden. Då loggar du in i internetbanken och gör en ny ansökan.

Nej, du behöver inte betala dubbel amortering. När perioden av amorteringsbefrielse har passerat startar amorteringen automatiskt igen.

Har du möjlighet är det bra att amortera. Att amortera innebär att du betalar av på ditt lån vilket gör att lånet minskar och även dina räntekostnader, eftersom räntekostnaderna baseras på hur stort lån du har. Du kan läsa mer om amortering här.